Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Bouchard Cotes du Rhone Rouge


Bouchard Aine & Fils
50,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Winiarnia o niemal 300-letniej historii

Podwaliny pod winiarskie korzenie rodziny Bouchard położył Michel Bouchard, w roku 1731 wraz z osiedleniem się w Burgundii i rozpoczęciem pracy jako pośrednik winiarski. Od roku 1750 najstarszy syn Michela, Joseph, podążył w ślady ojca tym samym umacniając pozycję nazwiska w winiarskim biznesie. Od tamtej pory rodzina Bouchard pięła się coraz wyżej w biznesowej hierarchii zajmując coraz bardziej prestiżowe pozycje. Dzięki nieustępliwemu dążeniu do doskonałości, jakości i autentyczności stylu marka jest jedną z nielicznych, która działa na rynku tak długo i z tak dobrymi efektami. Jej produkty można dziś znaleźć w 130 krajach na 5 różnych kontynentach świata. 

Cotes du Rhone

Dolina Rodanu to drugi region, zaraz po Bordeaux, o największej produkcji win. Jego obszar objęty jest ogólną apelacją Cotes du Rhone AOC, w obrębie której mieszczą się inne, pomniejsze oznaczenia gminne. Jest to bardzo zróżnicowany region, zarówno pod względem klimatycznym jak i uprawianych na jego terenie odmian. Dzięki temu smakosze win z całego świata mają pewność, że znajdą w tym miejscu trunek doskonały dla siebie. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie jeżyn, czereśni i przypraw korzennych

Wino jest kupażem szczepów Syrah, Grenache i Mourvedre, znanym w Dolinie Rodanu jako mieszanka GSM. Przed butelkowaniem dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego. Ma głęboko rubinową barwę. Przyjemny bukiet jest połączeniem aromatów czereśni, jeżyn i czarnych porzeczek z nutami wanilii i przypraw korzennych. Na podniebieniu jest świeże i soczyste o intensywnym posmaku jeżyn, dodatkowo podkreślonych wyczuwalnymi garbnikami. 

Do deski serów i wędlin lub pieczonej kaczki

Doskonały trunek do łączenia z pieczoną kaczką lub gęsią z dodatkiem słodkiej żurawiny. Sprawdzi się również jako towarzysz deski francuskich serów półtwardych, jak Mimolette lub Comte i wędlin, np. salami z orzechami laskowymi. Najlepiej posmakuje delikatnie schłodzone do temperatury 16-18⁰C.

Charakterystyczny granatowy kaptur

Butelka prezentuje charakterystyczny i unikalny dla marki design. Smukły kształt i czarne szkło skomponowane zostały z intensywnie granatowym kapturem na szyjce, od którego w dół butelki prowadzi biała wąska linia aż do białej etykiety. W środkowej części umieszczono logotyp marki w ramce o kształcie rombu. Na etykiecie widnieje herb marki, nazwa apelacji w bardzo szykownej czcionce oraz nazwa producenta. 

Opis

Winiarnia o niemal 300-letniej historii

Podwaliny pod winiarskie korzenie rodziny Bouchard położył Michel Bouchard, w roku 1731 wraz z osiedleniem się w Burgundii i rozpoczęciem pracy jako pośrednik winiarski. Od roku 1750 najstarszy syn Michela, Joseph, podążył w ślady ojca tym samym umacniając pozycję nazwiska w winiarskim biznesie. Od tamtej pory rodzina Bouchard pięła się coraz wyżej w biznesowej hierarchii zajmując coraz bardziej prestiżowe pozycje. Dzięki nieustępliwemu dążeniu do doskonałości, jakości i autentyczności stylu marka jest jedną z nielicznych, która działa na rynku tak długo i z tak dobrymi efektami. Jej produkty można dziś znaleźć w 130 krajach na 5 różnych kontynentach świata. 

Cotes du Rhone

Dolina Rodanu to drugi region, zaraz po Bordeaux, o największej produkcji win. Jego obszar objęty jest ogólną apelacją Cotes du Rhone AOC, w obrębie której mieszczą się inne, pomniejsze oznaczenia gminne. Jest to bardzo zróżnicowany region, zarówno pod względem klimatycznym jak i uprawianych na jego terenie odmian. Dzięki temu smakosze win z całego świata mają pewność, że znajdą w tym miejscu trunek doskonały dla siebie. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie jeżyn, czereśni i przypraw korzennych

Wino jest kupażem szczepów Syrah, Grenache i Mourvedre, znanym w Dolinie Rodanu jako mieszanka GSM. Przed butelkowaniem dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego. Ma głęboko rubinową barwę. Przyjemny bukiet jest połączeniem aromatów czereśni, jeżyn i czarnych porzeczek z nutami wanilii i przypraw korzennych. Na podniebieniu jest świeże i soczyste o intensywnym posmaku jeżyn, dodatkowo podkreślonych wyczuwalnymi garbnikami. 

Do deski serów i wędlin lub pieczonej kaczki

Doskonały trunek do łączenia z pieczoną kaczką lub gęsią z dodatkiem słodkiej żurawiny. Sprawdzi się również jako towarzysz deski francuskich serów półtwardych, jak Mimolette lub Comte i wędlin, np. salami z orzechami laskowymi. Najlepiej posmakuje delikatnie schłodzone do temperatury 16-18⁰C.

Charakterystyczny granatowy kaptur

Butelka prezentuje charakterystyczny i unikalny dla marki design. Smukły kształt i czarne szkło skomponowane zostały z intensywnie granatowym kapturem na szyjce, od którego w dół butelki prowadzi biała wąska linia aż do białej etykiety. W środkowej części umieszczono logotyp marki w ramce o kształcie rombu. Na etykiecie widnieje herb marki, nazwa apelacji w bardzo szykownej czcionce oraz nazwa producenta. 

Opakowania

poprzednie
następne