Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Bouchard Chablis


Bouchard Aine & Fils
dla-koneserow dla koneserów
na-prezent na prezent
119,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Synonim najlepszych win burgundzkich

Michel Bouchard i jego najstarszy syn rozpoczęli swoją przygodę w miasteczku Beaune, położonym w sercu Burgundii od rozpoczęcia pracy jako pośrednicy winiarscy. Od samego początku ich nadrzędnym celem było poszukiwanie w winach doskonałości, najwyższej jakości i autentyczności stylu. Dlatego dziś, po 250 latach od otwarcia własnej firmy, Bouchard Aine & Fils uznawane jest na rynku za synonim najlepszych win z Burgundii. W osiągnięciu tej pozycji pomogła im ścisła współpraca z lokalnymi producentami wina, plantatorami winorośli i bednarzami, od których zawsze pozyskiwali jedynie najlepsze produkty. 

Odznaczone najwyższą jakością regionu

Owoce, które zostały wykorzystane w produkcji wina pochodzą z winnic, które kilka lat temu uzyskały najwyższą kategorię apelacyjną AOC, która gwarantuje niemal najlepszą jakość wina z regionu. Apelacja uprawiana jest na wyznaczonych obszarach 17 wiosek i obejmuje 2675 hektarów, co czyni ją najbardziej rozległą w Burgundii. Winogrona są uprawiane w regionie Chablis w specyficznych warunkach glebowych i klimatycznych, na które składają się skamieniałe gleby i surowy klimat. Każdy rocznik jest wyzwaniem, dlatego tylko najbardziej umiejętni winiarze potrafią wydobyć z nich finezję smakową. Winifikacja odbywała się w kontrolowanej temperaturze w kadziach ze stali nierdzewnej, co pozwoliło winu zachować naturalny smak winogron. 

Białe, wytrawne, o aromacie kwiatów, owoców i orzechów laskowych

Wino zostało wyprodukowane w 100 % z owoców szczepu Chardonnay. Ma złoto-żółtą barwę oraz świeży bukiet pełen aromatów białych kwiatów, brzoskwiń i cytrusów z nutą orzechów laskowych i mineralnym akcentem pojawiającym się na sam koniec. W ustach ujawniają się akcenty białych kwiatów, słodkiej wanilii i minerałów, które połączone, dodają orzeźwienia i lekkości. 

Drób, skorupiaki i owoce morza

Bouchard Chablis skomponuje się z delikatnym mięsem drobiowym, np. piersią kurczaka w sosie śmietanowym z odrobiną gałki muszkatołowej, a także ze skorupiakami – rakami lub mulami w białym winie. Równie dobrze łączy się z owocami morza, jak ośmiorniczki smażone na maśle z dodatkiem skórki cytryny. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 12-14⁰C.

Unikalna butelka marki Bouchard

Wino zamknięto w smukłej butelce wykonanej z zielonego szkła, która reprezentuje charakterystyczny i typowy dla marki design. Szyjka obleczona jest granatowym kapturem w prostym stylu, od którego w dół butelki ciągnie cienka biała linia z logotypem producenta BAF na tle granatowego rombu, a na samym dole butelkę okala wąska biała etykieta. Na etykiecie widnieje elegancki i bogato zdobiony herb rodzinny, nazwa wina, która jest równocześnie nazwą apelacji oraz duża nazwa winiarni. 

Opis

Synonim najlepszych win burgundzkich

Michel Bouchard i jego najstarszy syn rozpoczęli swoją przygodę w miasteczku Beaune, położonym w sercu Burgundii od rozpoczęcia pracy jako pośrednicy winiarscy. Od samego początku ich nadrzędnym celem było poszukiwanie w winach doskonałości, najwyższej jakości i autentyczności stylu. Dlatego dziś, po 250 latach od otwarcia własnej firmy, Bouchard Aine & Fils uznawane jest na rynku za synonim najlepszych win z Burgundii. W osiągnięciu tej pozycji pomogła im ścisła współpraca z lokalnymi producentami wina, plantatorami winorośli i bednarzami, od których zawsze pozyskiwali jedynie najlepsze produkty. 

Odznaczone najwyższą jakością regionu

Owoce, które zostały wykorzystane w produkcji wina pochodzą z winnic, które kilka lat temu uzyskały najwyższą kategorię apelacyjną AOC, która gwarantuje niemal najlepszą jakość wina z regionu. Apelacja uprawiana jest na wyznaczonych obszarach 17 wiosek i obejmuje 2675 hektarów, co czyni ją najbardziej rozległą w Burgundii. Winogrona są uprawiane w regionie Chablis w specyficznych warunkach glebowych i klimatycznych, na które składają się skamieniałe gleby i surowy klimat. Każdy rocznik jest wyzwaniem, dlatego tylko najbardziej umiejętni winiarze potrafią wydobyć z nich finezję smakową. Winifikacja odbywała się w kontrolowanej temperaturze w kadziach ze stali nierdzewnej, co pozwoliło winu zachować naturalny smak winogron. 

Białe, wytrawne, o aromacie kwiatów, owoców i orzechów laskowych

Wino zostało wyprodukowane w 100 % z owoców szczepu Chardonnay. Ma złoto-żółtą barwę oraz świeży bukiet pełen aromatów białych kwiatów, brzoskwiń i cytrusów z nutą orzechów laskowych i mineralnym akcentem pojawiającym się na sam koniec. W ustach ujawniają się akcenty białych kwiatów, słodkiej wanilii i minerałów, które połączone, dodają orzeźwienia i lekkości. 

Drób, skorupiaki i owoce morza

Bouchard Chablis skomponuje się z delikatnym mięsem drobiowym, np. piersią kurczaka w sosie śmietanowym z odrobiną gałki muszkatołowej, a także ze skorupiakami – rakami lub mulami w białym winie. Równie dobrze łączy się z owocami morza, jak ośmiorniczki smażone na maśle z dodatkiem skórki cytryny. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 12-14⁰C.

Unikalna butelka marki Bouchard

Wino zamknięto w smukłej butelce wykonanej z zielonego szkła, która reprezentuje charakterystyczny i typowy dla marki design. Szyjka obleczona jest granatowym kapturem w prostym stylu, od którego w dół butelki ciągnie cienka biała linia z logotypem producenta BAF na tle granatowego rombu, a na samym dole butelkę okala wąska biała etykieta. Na etykiecie widnieje elegancki i bogato zdobiony herb rodzinny, nazwa wina, która jest równocześnie nazwą apelacji oraz duża nazwa winiarni. 

Opakowania

poprzednie
następne