Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Botter Secolo Montepulciano d'Ambruzzo


Botter
na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-lato na lato
na-piknik na piknik
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
34,90 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Włoska winiarnia z międzynarodową sławą

Botter jest włoską, rodzinną winiarnią, nad którą pieczę od 100 lat sprawują kolejne pokolenia rodziny Botter. Ze skromnego, niewielkiego przedsiębiorstwa przeobraziła się w jednego z największych eksporterów włoskiego wina. Jedna na 35 butelek eksportowanych w Włoch przypada właśnie na produkty Botter. Ten ogromny sukces winiarnia zawdzięcza pasji, zaangażowaniu i determinacji właścicieli, którzy od lat wkładają całe serce w rozwój swojej pasji. 

Pomiędzy górami, a morzem

Abruzja to malowniczy region położony w środkowej części Włoch, który od wschodu otacza Adriatyk, a od zachodu góry Apeniny. Region ten charakteryzuje się licznymi wzgórzami i dolinami, które tworzą własne lokalne mikroklimaty. Abruzja to doskonałe miejsce do tworzenia win, sprzyja temu łagodny klimat, duże nasłonecznienie i odpowiednie ilości deszczu, a także chłodząca bryza szczególnie pomocna w letnie upały. Królem Abruzji wśród szczepów jest Montepulciano, z którego powstaje słynne wino Montepulciano d’Abruzzo. 

Czerwone, wytrawne, o delikatnej nucie prażonych orzechów

Wino wyprodukowane zostało w 100 % z owoców szczepu Montepulciano. Wyróżnia się rubinową barwą z czerwonymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty ciemnych owoców: jagód i czarnych wiśni z nutą dojrzałych czereśni w tle. Na podniebieniu doskonale zbalansowane między słodyczą, a naturalną cierpkością, o aksamitnej konsystencji i owocowym posmaku. Po degustacji pozostawia w ustach smak prażonych orzechów. 

Doskonałe do kuchni włoskiej

Trunek ten idealnie łączy się z tradycyjną, domową kuchnią włoską zarówno w wersji mięsnej, jak i jarskiej. Dzięki temu skomponuje się ze spaghetti bolognese z mięsem wieprzowym i penne arabiata z gęstym pomidorowym sosem. Warto sparować je z pizzą na pomidorowym sosie z gotowaną szynką i czarnymi oliwkami lub klasyczną margharittą. Najlepiej smakuje delikatnie schłodzone do temperatury 17-19⁰C.

Dla miłośników tradycji

Wino zamknięto w klasycznej butelce z ciemnego szkła, którą ozdobiono bordowym kapturem na szyjce oraz szeroką etykietą w środkowej części. Etykieta z tłem w kolorze ciemnego beżu prezentuje dużą nazwę wina w eleganckiej czcionce, informacje dotyczące trunku, nazwę apelacji w równie eleganckim stylu, co nazwa, a na samym dole także subtelny rysunek przedstawiający winiarnię i jej okolice. Czcionka i rysunek w kolorze bordowym komponują się z kapturem na szyjce. Całość zachowana jest w tradycyjnym stylu, oddającym tradycyjny charakter wina. 

Opis

Włoska winiarnia z międzynarodową sławą

Botter jest włoską, rodzinną winiarnią, nad którą pieczę od 100 lat sprawują kolejne pokolenia rodziny Botter. Ze skromnego, niewielkiego przedsiębiorstwa przeobraziła się w jednego z największych eksporterów włoskiego wina. Jedna na 35 butelek eksportowanych w Włoch przypada właśnie na produkty Botter. Ten ogromny sukces winiarnia zawdzięcza pasji, zaangażowaniu i determinacji właścicieli, którzy od lat wkładają całe serce w rozwój swojej pasji. 

Pomiędzy górami, a morzem

Abruzja to malowniczy region położony w środkowej części Włoch, który od wschodu otacza Adriatyk, a od zachodu góry Apeniny. Region ten charakteryzuje się licznymi wzgórzami i dolinami, które tworzą własne lokalne mikroklimaty. Abruzja to doskonałe miejsce do tworzenia win, sprzyja temu łagodny klimat, duże nasłonecznienie i odpowiednie ilości deszczu, a także chłodząca bryza szczególnie pomocna w letnie upały. Królem Abruzji wśród szczepów jest Montepulciano, z którego powstaje słynne wino Montepulciano d’Abruzzo. 

Czerwone, wytrawne, o delikatnej nucie prażonych orzechów

Wino wyprodukowane zostało w 100 % z owoców szczepu Montepulciano. Wyróżnia się rubinową barwą z czerwonymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty ciemnych owoców: jagód i czarnych wiśni z nutą dojrzałych czereśni w tle. Na podniebieniu doskonale zbalansowane między słodyczą, a naturalną cierpkością, o aksamitnej konsystencji i owocowym posmaku. Po degustacji pozostawia w ustach smak prażonych orzechów. 

Doskonałe do kuchni włoskiej

Trunek ten idealnie łączy się z tradycyjną, domową kuchnią włoską zarówno w wersji mięsnej, jak i jarskiej. Dzięki temu skomponuje się ze spaghetti bolognese z mięsem wieprzowym i penne arabiata z gęstym pomidorowym sosem. Warto sparować je z pizzą na pomidorowym sosie z gotowaną szynką i czarnymi oliwkami lub klasyczną margharittą. Najlepiej smakuje delikatnie schłodzone do temperatury 17-19⁰C.

Dla miłośników tradycji

Wino zamknięto w klasycznej butelce z ciemnego szkła, którą ozdobiono bordowym kapturem na szyjce oraz szeroką etykietą w środkowej części. Etykieta z tłem w kolorze ciemnego beżu prezentuje dużą nazwę wina w eleganckiej czcionce, informacje dotyczące trunku, nazwę apelacji w równie eleganckim stylu, co nazwa, a na samym dole także subtelny rysunek przedstawiający winiarnię i jej okolice. Czcionka i rysunek w kolorze bordowym komponują się z kapturem na szyjce. Całość zachowana jest w tradycyjnym stylu, oddającym tradycyjny charakter wina. 

Opakowania

poprzednie
następne