Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Bo Bobal Uniqo


Vicente Gandia
dla-koneserow dla koneserów
na-prezent na prezent
nagrodzone nagrodzone
polecane polecane
43,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Winnica Vicente Gandia


Bo Bobal Uniquo jest wynikiem wielu lat eksperymentów winiarzy ze szczepem Bobal. Po kilku, niewystarczająco zadowalających próbach, winnica Vicente Gandia znalazła recepturę na najlepsze wino tego szczepu. Kluczem do idealnego wina okazało się wybieranie do produkcji najstarszych winorośli i dokładna selekcja najlepszych owoców. Sekret polegał na wyborze jedynie najlepszych winorośli z najlepszymi owocami, by w zamian móc otrzymać wino idealne. 


Uczczenie działalności


To unikalne, jak sama nazwa wskazuje, wino to esencja pasji i zaangażowania rodziny Gandia w tworzeniu wina. Bo Bobal Uniquo zostało stworzone z okazji 125-lecia działalności winnicy na hiszpańskiej ziemi, oddając to co w Vicente Gandia najlepsze: pasję, doświadczenie i zaangażowanie.


Precyzyjna produkcja


Wino fermentuje w kadziach ze stali nierdzewnej pod ścisłą kontrolą temperatury 26⁰C a następnie przez 15 dni poddawane jest maceracji ze skórkami winogron. Na koniec wino dojrzewa przez 9 miesięcy w specjalnie wyselekcjonowanych beczkach z dębu Allier. 


Czerwone, wytrawne, niezwykle owocowe


Tworzone w 100 % ze szczepu Bobal. Ma intensywnie wiśniową barwę. W bukiecie dominują wiśnie, śliwki, porzeczki oraz tost, zaczerpnięty podczas leżakowania w beczce. W smaku wyraźne wyczuwalne taniny mieszają się z posmakiem świeżych owoców wiśni i jagód. Wino ma doskonale zrównoważoną kwasowość, która pozostawia w ustach orzeźwienie. 


Do pieczeni wieprzowej i gęstych, aromatycznych sosów


Najlepiej smakuje z mięsną lasagne, pieczenią wieprzową w sosie z liściem laurowym, pieczonymi w ziołach ziemniakami i żeberkami z grilla. Podawać w temperaturze 15 – 16⁰C.


Nagrody 


Bo Bobal Uniqou to wielokrotnie nagradzane wino, zdobyło m.in. złoty medal w konkursach w Czechach (Pardubice Wine Competition), Niemczech (Berliner Wein Trophy) i Korei Południowej (Asia Wine Trophy), a także srebrne medale w USA, Austrii i Chinach. 

Opis

Winnica Vicente Gandia


Bo Bobal Uniquo jest wynikiem wielu lat eksperymentów winiarzy ze szczepem Bobal. Po kilku, niewystarczająco zadowalających próbach, winnica Vicente Gandia znalazła recepturę na najlepsze wino tego szczepu. Kluczem do idealnego wina okazało się wybieranie do produkcji najstarszych winorośli i dokładna selekcja najlepszych owoców. Sekret polegał na wyborze jedynie najlepszych winorośli z najlepszymi owocami, by w zamian móc otrzymać wino idealne. 


Uczczenie działalności


To unikalne, jak sama nazwa wskazuje, wino to esencja pasji i zaangażowania rodziny Gandia w tworzeniu wina. Bo Bobal Uniquo zostało stworzone z okazji 125-lecia działalności winnicy na hiszpańskiej ziemi, oddając to co w Vicente Gandia najlepsze: pasję, doświadczenie i zaangażowanie.


Precyzyjna produkcja


Wino fermentuje w kadziach ze stali nierdzewnej pod ścisłą kontrolą temperatury 26⁰C a następnie przez 15 dni poddawane jest maceracji ze skórkami winogron. Na koniec wino dojrzewa przez 9 miesięcy w specjalnie wyselekcjonowanych beczkach z dębu Allier. 


Czerwone, wytrawne, niezwykle owocowe


Tworzone w 100 % ze szczepu Bobal. Ma intensywnie wiśniową barwę. W bukiecie dominują wiśnie, śliwki, porzeczki oraz tost, zaczerpnięty podczas leżakowania w beczce. W smaku wyraźne wyczuwalne taniny mieszają się z posmakiem świeżych owoców wiśni i jagód. Wino ma doskonale zrównoważoną kwasowość, która pozostawia w ustach orzeźwienie. 


Do pieczeni wieprzowej i gęstych, aromatycznych sosów


Najlepiej smakuje z mięsną lasagne, pieczenią wieprzową w sosie z liściem laurowym, pieczonymi w ziołach ziemniakami i żeberkami z grilla. Podawać w temperaturze 15 – 16⁰C.


Nagrody 


Bo Bobal Uniqou to wielokrotnie nagradzane wino, zdobyło m.in. złoty medal w konkursach w Czechach (Pardubice Wine Competition), Niemczech (Berliner Wein Trophy) i Korei Południowej (Asia Wine Trophy), a także srebrne medale w USA, Austrii i Chinach. 

Opakowania

poprzednie
następne