Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Bernard Magrez Les Douves de La Tour Carnet


Bernard Magrez
dla-koneserow dla koneserów
na-prezent na prezent
149,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Winiarskie ambicje Magreza

Bernard Magrez rozpoczął swoją winiarską historię już w wieku 16 lat, porzucając szkołę i rozpoczynając pracę jako handlarz winem. Młody Magrez od pierwszych lat pracy odznaczał się wyjątkową ambicją i znajomością rynku, dzięki której sukcesywnie zdobywał kolejne szczeble kariery. Dziś jest właścicielem aż 40 winnic w całej Francji oraz 8 w innych krajach świata. Prowadzi je wraz z synem i córką, którzy odznaczają się równie dużą ambicją, co ich ojciec.

La Tour Carnet

Posiadłość La Tour Carnet została umieszczona w klasyfikacji Grand Crus z 1885 roku. Winnice wyróżniają się różnorodnością terroir, a każda z działek została dokładnie zbadana, tak by każda z uprawianych odmian została nasadzona w najlepszym dla siebie miejscu. Owoce uprawiane są w tradycyjny sposób, a produkcja wina jest niezwykle staranna. To wszystko sprawia, że wina od Bernarda Magreza są unikalne i wyjątkowe. 

Ręczne zbiory i staranna produkcja

Pierwsze sortowanie owoców odbywa się jeszcze w winnicy, a kolejne ręczne sortowanie na specjalnym stole do sortowania. Przed winifikacją owoce są schładzane do 8⁰C, a następnie poddane fermentacji w dębowych i betonowych kadziach w temperaturze 28⁰C. Maceracja trwa od 25 do 32 dni. Na koniec wino leżakuje w dębowych beczkach, w 30 % nowych, przez 16 miesięcy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie owoców, skóry i tytoniu

Wino jest kupażem trzech szczepów: Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (9%) i Petit Verdot (1%). Ma piękną rubinową barwę z jasnymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty czerwonych owoców: malin, czerwonych porzeczek i dojrzałych wiśni, a w tle łączą się ze sobą nuty skóry i tytoniu. W ustach wyraziste taniny zamknięte są w jedwabistej konsystencji o eleganckim posmaku czerwonych porzeczek. Doskonała równowaga i delikatna nuta ziemistości nadaje mu unikalnego charakteru. 

Dla miłośników czerwonego mięsa

Doskonały towarzysz wszelkich dań na bazie wyrazistego w smaku czerwonego mięsa – steków z wołowiny argentyńskiej w sosie z czerwonym pieprzem, pieczenią jagnięcą z czosnkiem i gałązkami tymianku lub pieczoną sarną z marmoladą z borówek. 

Francuska elegancja

Klasyczny kształt butelki i czarne szkło wspaniale skomponowały się z eleganckim i minimalistycznym designem etykiety. Niewielka prostokątna etykieta o zaokrąglonych rogach ma biało-perłowe tło, a na nim rysunek przedstawiający posiadłość La Tour Carnet, nazwę trunku i rok jego produkcji oraz podpis Magreza. Pod nią widnieje jeszcze jedna mniejsza etykieta o czarnym tle z nazwą producenta oraz logotypem, którym są dwa skrzyżowane ze sobą złote klucze papieskie. Całości dopełnia złoty kaptur na szyjce. 

Opis

Winiarskie ambicje Magreza

Bernard Magrez rozpoczął swoją winiarską historię już w wieku 16 lat, porzucając szkołę i rozpoczynając pracę jako handlarz winem. Młody Magrez od pierwszych lat pracy odznaczał się wyjątkową ambicją i znajomością rynku, dzięki której sukcesywnie zdobywał kolejne szczeble kariery. Dziś jest właścicielem aż 40 winnic w całej Francji oraz 8 w innych krajach świata. Prowadzi je wraz z synem i córką, którzy odznaczają się równie dużą ambicją, co ich ojciec.

La Tour Carnet

Posiadłość La Tour Carnet została umieszczona w klasyfikacji Grand Crus z 1885 roku. Winnice wyróżniają się różnorodnością terroir, a każda z działek została dokładnie zbadana, tak by każda z uprawianych odmian została nasadzona w najlepszym dla siebie miejscu. Owoce uprawiane są w tradycyjny sposób, a produkcja wina jest niezwykle staranna. To wszystko sprawia, że wina od Bernarda Magreza są unikalne i wyjątkowe. 

Ręczne zbiory i staranna produkcja

Pierwsze sortowanie owoców odbywa się jeszcze w winnicy, a kolejne ręczne sortowanie na specjalnym stole do sortowania. Przed winifikacją owoce są schładzane do 8⁰C, a następnie poddane fermentacji w dębowych i betonowych kadziach w temperaturze 28⁰C. Maceracja trwa od 25 do 32 dni. Na koniec wino leżakuje w dębowych beczkach, w 30 % nowych, przez 16 miesięcy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie owoców, skóry i tytoniu

Wino jest kupażem trzech szczepów: Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (9%) i Petit Verdot (1%). Ma piękną rubinową barwę z jasnymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty czerwonych owoców: malin, czerwonych porzeczek i dojrzałych wiśni, a w tle łączą się ze sobą nuty skóry i tytoniu. W ustach wyraziste taniny zamknięte są w jedwabistej konsystencji o eleganckim posmaku czerwonych porzeczek. Doskonała równowaga i delikatna nuta ziemistości nadaje mu unikalnego charakteru. 

Dla miłośników czerwonego mięsa

Doskonały towarzysz wszelkich dań na bazie wyrazistego w smaku czerwonego mięsa – steków z wołowiny argentyńskiej w sosie z czerwonym pieprzem, pieczenią jagnięcą z czosnkiem i gałązkami tymianku lub pieczoną sarną z marmoladą z borówek. 

Francuska elegancja

Klasyczny kształt butelki i czarne szkło wspaniale skomponowały się z eleganckim i minimalistycznym designem etykiety. Niewielka prostokątna etykieta o zaokrąglonych rogach ma biało-perłowe tło, a na nim rysunek przedstawiający posiadłość La Tour Carnet, nazwę trunku i rok jego produkcji oraz podpis Magreza. Pod nią widnieje jeszcze jedna mniejsza etykieta o czarnym tle z nazwą producenta oraz logotypem, którym są dwa skrzyżowane ze sobą złote klucze papieskie. Całości dopełnia złoty kaptur na szyjce. 

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować