Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Bernard Magrez Les Douves de La Tour Carnet


Bernard Magrez
dla-koneserow dla koneserów
na-prezent na prezent
149,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Winiarskie ambicje Magreza

Bernard Magrez rozpoczął swoją winiarską historię już w wieku 16 lat, porzucając szkołę i rozpoczynając pracę jako handlarz winem. Młody Magrez od pierwszych lat pracy odznaczał się wyjątkową ambicją i znajomością rynku, dzięki której sukcesywnie zdobywał kolejne szczeble kariery. Dziś jest właścicielem aż 40 winnic w całej Francji oraz 8 w innych krajach świata. Prowadzi je wraz z synem i córką, którzy odznaczają się równie dużą ambicją, co ich ojciec.

La Tour Carnet

Posiadłość La Tour Carnet została umieszczona w klasyfikacji Grand Crus z 1885 roku. Winnice wyróżniają się różnorodnością terroir, a każda z działek została dokładnie zbadana, tak by każda z uprawianych odmian została nasadzona w najlepszym dla siebie miejscu. Owoce uprawiane są w tradycyjny sposób, a produkcja wina jest niezwykle staranna. To wszystko sprawia, że wina od Bernarda Magreza są unikalne i wyjątkowe. 

Ręczne zbiory i staranna produkcja

Pierwsze sortowanie owoców odbywa się jeszcze w winnicy, a kolejne ręczne sortowanie na specjalnym stole do sortowania. Przed winifikacją owoce są schładzane do 8⁰C, a następnie poddane fermentacji w dębowych i betonowych kadziach w temperaturze 28⁰C. Maceracja trwa od 25 do 32 dni. Na koniec wino leżakuje w dębowych beczkach, w 30 % nowych, przez 16 miesięcy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie owoców, skóry i tytoniu

Wino jest kupażem trzech szczepów: Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (9%) i Petit Verdot (1%). Ma piękną rubinową barwę z jasnymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty czerwonych owoców: malin, czerwonych porzeczek i dojrzałych wiśni, a w tle łączą się ze sobą nuty skóry i tytoniu. W ustach wyraziste taniny zamknięte są w jedwabistej konsystencji o eleganckim posmaku czerwonych porzeczek. Doskonała równowaga i delikatna nuta ziemistości nadaje mu unikalnego charakteru. 

Dla miłośników czerwonego mięsa

Doskonały towarzysz wszelkich dań na bazie wyrazistego w smaku czerwonego mięsa – steków z wołowiny argentyńskiej w sosie z czerwonym pieprzem, pieczenią jagnięcą z czosnkiem i gałązkami tymianku lub pieczoną sarną z marmoladą z borówek. 

Francuska elegancja

Klasyczny kształt butelki i czarne szkło wspaniale skomponowały się z eleganckim i minimalistycznym designem etykiety. Niewielka prostokątna etykieta o zaokrąglonych rogach ma biało-perłowe tło, a na nim rysunek przedstawiający posiadłość La Tour Carnet, nazwę trunku i rok jego produkcji oraz podpis Magreza. Pod nią widnieje jeszcze jedna mniejsza etykieta o czarnym tle z nazwą producenta oraz logotypem, którym są dwa skrzyżowane ze sobą złote klucze papieskie. Całości dopełnia złoty kaptur na szyjce. 

Opis

Winiarskie ambicje Magreza

Bernard Magrez rozpoczął swoją winiarską historię już w wieku 16 lat, porzucając szkołę i rozpoczynając pracę jako handlarz winem. Młody Magrez od pierwszych lat pracy odznaczał się wyjątkową ambicją i znajomością rynku, dzięki której sukcesywnie zdobywał kolejne szczeble kariery. Dziś jest właścicielem aż 40 winnic w całej Francji oraz 8 w innych krajach świata. Prowadzi je wraz z synem i córką, którzy odznaczają się równie dużą ambicją, co ich ojciec.

La Tour Carnet

Posiadłość La Tour Carnet została umieszczona w klasyfikacji Grand Crus z 1885 roku. Winnice wyróżniają się różnorodnością terroir, a każda z działek została dokładnie zbadana, tak by każda z uprawianych odmian została nasadzona w najlepszym dla siebie miejscu. Owoce uprawiane są w tradycyjny sposób, a produkcja wina jest niezwykle staranna. To wszystko sprawia, że wina od Bernarda Magreza są unikalne i wyjątkowe. 

Ręczne zbiory i staranna produkcja

Pierwsze sortowanie owoców odbywa się jeszcze w winnicy, a kolejne ręczne sortowanie na specjalnym stole do sortowania. Przed winifikacją owoce są schładzane do 8⁰C, a następnie poddane fermentacji w dębowych i betonowych kadziach w temperaturze 28⁰C. Maceracja trwa od 25 do 32 dni. Na koniec wino leżakuje w dębowych beczkach, w 30 % nowych, przez 16 miesięcy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie owoców, skóry i tytoniu

Wino jest kupażem trzech szczepów: Merlot (92%), Cabernet Sauvignon (9%) i Petit Verdot (1%). Ma piękną rubinową barwę z jasnymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty czerwonych owoców: malin, czerwonych porzeczek i dojrzałych wiśni, a w tle łączą się ze sobą nuty skóry i tytoniu. W ustach wyraziste taniny zamknięte są w jedwabistej konsystencji o eleganckim posmaku czerwonych porzeczek. Doskonała równowaga i delikatna nuta ziemistości nadaje mu unikalnego charakteru. 

Dla miłośników czerwonego mięsa

Doskonały towarzysz wszelkich dań na bazie wyrazistego w smaku czerwonego mięsa – steków z wołowiny argentyńskiej w sosie z czerwonym pieprzem, pieczenią jagnięcą z czosnkiem i gałązkami tymianku lub pieczoną sarną z marmoladą z borówek. 

Francuska elegancja

Klasyczny kształt butelki i czarne szkło wspaniale skomponowały się z eleganckim i minimalistycznym designem etykiety. Niewielka prostokątna etykieta o zaokrąglonych rogach ma biało-perłowe tło, a na nim rysunek przedstawiający posiadłość La Tour Carnet, nazwę trunku i rok jego produkcji oraz podpis Magreza. Pod nią widnieje jeszcze jedna mniejsza etykieta o czarnym tle z nazwą producenta oraz logotypem, którym są dwa skrzyżowane ze sobą złote klucze papieskie. Całości dopełnia złoty kaptur na szyjce. 

Opakowania

poprzednie
następne