Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Barbeito Madeira 3 YO Medium Dry


dla-koneserow dla koneserów
na-prezent na prezent
polecane polecane
69,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Portugalska winnica na rynku ogólnoświatowym 

Vinhos Barbeito zostało założone w roku 1946 przez Mario de Vasconocelos i Barbeito, po którym pasję i miłość do wina przejęła córka Manuela de Vasconocelos, aktualna właścicielka winiarni. W połowie XX wieku, gdy winnica została uruchomiona, miała już solidną konkurencję w postaci producentów parających się tworzeniem win typu Madeira od kilkudziesięciu lat. Jednak wysokiej jakości produkty i ogólno-globalne podejście do sprzedaży pozwoliło zdobyć winnicy Barbeito Madeira wysoką pozycję na arenie win portugalskich. Dziś wina Barbeito Madeira można spotkać na wszystkich największych targach winiarskich na 5 kontynentach świata.


Wyspa Madera


Winnice na wyspie położone są nisko, niedaleko linii brzegowej, skąd dochodzi do winorośli silny, morski wiatr, ujawniający się mineralnym posmakiem w produkowanych z nich win. Wulkaniczna gleba Madery bogata jest w minerały, dzięki czemu tworzone na miejscu wina zyskują niecodzienną świeżość. 


Metoda produkcji Estufagem


Wino produkowane jest za pomocą metody Estufagem, nazwanej tak od portugalskiego słowa estufa, które oznacza suszarnię. Metoda ta ma na celu przyśpieszenie fermentacji, a polega na procesie powolnego podgrzewania wina do maksymalnej temperatury 49-54⁰C. Taki proces przebiega pod pełną kontrolą, temperatura powiększana jest jedynie o 5⁰C dziennie, przez okres 3 miesiący. Podczas estufagem cukier w winie karmelizuje się, nadając mu wyjątkowego, słodkiego posmaku.


Czerwone, deserowe, wzmocnione 


Barbeito Madeira 3YO Medium Dry tworzone jest w 100 % ze szczepu Tinta Negra i zawiera 19% alkoholu. Ma ciemno-czekoladową barwę przywodzącą na myśl rozpuszczoną, gorzką czekoladę. W bukiecie wyczuwalne są aromaty rodzynek, orzechów laskowych, karmelów oraz delikatne nuty fig i melasy. W smaku wino jest dobrze zbudowane, ale nieprzytłaczające, pozostawia na podniebieniu długi, słodki posmak bakalii. Dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego przez 3 lata. 


Do serów pleśniowych i deserów czekoladowych


Wino doskonale paruje się z wszelkimi deserami, jak czekoladowy fondat i lody orzechowe z sosem czekoladowym. Sprawdzi się także jako aperitif w towarzystwie deski miękkich serów typu brie i camembert oraz z serami pleśniowymi. 


Klasyczne opakowanie


Zamknięte jest w klasycznej, pękatej butelce z ciemnego szkła. Minimalistyczna etykieta w kremowym kolorze przyciąga uwagę rysunkiem portugalskiego winiarza w czerwonych spodniach oraz nazwą winiarni w tym samym kolorze. Szyjka butelki obleczona jest czerwonym kapturkiem. Wszystkie elementy tworzą spójną, elegancką całość. 

Opis

Portugalska winnica na rynku ogólnoświatowym 

Vinhos Barbeito zostało założone w roku 1946 przez Mario de Vasconocelos i Barbeito, po którym pasję i miłość do wina przejęła córka Manuela de Vasconocelos, aktualna właścicielka winiarni. W połowie XX wieku, gdy winnica została uruchomiona, miała już solidną konkurencję w postaci producentów parających się tworzeniem win typu Madeira od kilkudziesięciu lat. Jednak wysokiej jakości produkty i ogólno-globalne podejście do sprzedaży pozwoliło zdobyć winnicy Barbeito Madeira wysoką pozycję na arenie win portugalskich. Dziś wina Barbeito Madeira można spotkać na wszystkich największych targach winiarskich na 5 kontynentach świata.


Wyspa Madera


Winnice na wyspie położone są nisko, niedaleko linii brzegowej, skąd dochodzi do winorośli silny, morski wiatr, ujawniający się mineralnym posmakiem w produkowanych z nich win. Wulkaniczna gleba Madery bogata jest w minerały, dzięki czemu tworzone na miejscu wina zyskują niecodzienną świeżość. 


Metoda produkcji Estufagem


Wino produkowane jest za pomocą metody Estufagem, nazwanej tak od portugalskiego słowa estufa, które oznacza suszarnię. Metoda ta ma na celu przyśpieszenie fermentacji, a polega na procesie powolnego podgrzewania wina do maksymalnej temperatury 49-54⁰C. Taki proces przebiega pod pełną kontrolą, temperatura powiększana jest jedynie o 5⁰C dziennie, przez okres 3 miesiący. Podczas estufagem cukier w winie karmelizuje się, nadając mu wyjątkowego, słodkiego posmaku.


Czerwone, deserowe, wzmocnione 


Barbeito Madeira 3YO Medium Dry tworzone jest w 100 % ze szczepu Tinta Negra i zawiera 19% alkoholu. Ma ciemno-czekoladową barwę przywodzącą na myśl rozpuszczoną, gorzką czekoladę. W bukiecie wyczuwalne są aromaty rodzynek, orzechów laskowych, karmelów oraz delikatne nuty fig i melasy. W smaku wino jest dobrze zbudowane, ale nieprzytłaczające, pozostawia na podniebieniu długi, słodki posmak bakalii. Dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego przez 3 lata. 


Do serów pleśniowych i deserów czekoladowych


Wino doskonale paruje się z wszelkimi deserami, jak czekoladowy fondat i lody orzechowe z sosem czekoladowym. Sprawdzi się także jako aperitif w towarzystwie deski miękkich serów typu brie i camembert oraz z serami pleśniowymi. 


Klasyczne opakowanie


Zamknięte jest w klasycznej, pękatej butelce z ciemnego szkła. Minimalistyczna etykieta w kremowym kolorze przyciąga uwagę rysunkiem portugalskiego winiarza w czerwonych spodniach oraz nazwą winiarni w tym samym kolorze. Szyjka butelki obleczona jest czerwonym kapturkiem. Wszystkie elementy tworzą spójną, elegancką całość. 

Opakowania

poprzednie
następne