Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Banrock Station Shiraz Mataro


Banrock Station
na-co-dzien na co dzień
29,90 zł

 X 

w zestawie

Opis

Z miłością do środowiska naturalnego

Winiarnia Banrock Station produkuje swoje wina w regionie Australii Południowej na obszarze objętym ochroną zarówno środowiska naturalnego, jak i zagrożonych gatunków zwierząt oraz rzadkich, rodzimych roślin. Głównym celem winiarni jest więc produkcja win, które nie pozostawiają trwałego śladu w naturze, a wręcz wspomagają tworzenie odpowiednich warunków dla tysięcy stworzeń, które zamieszkują tereny wokół posiadłości.

Wyjątkowe terroir

Tereny posiadłości, winiarnia i winnica mieszczą się na podmokłym obszarze i w niedalekiej odległości od lasu, które okazały się być doskonałym terroir dla uprawy winnej latorośli. Ziemie bogate w składniki mineralne, naturalne nawodnienie i gorące, australijskie słońce sprawiają, że winogrona szybko dojrzewają, są soczyste i niezwykle aromatyczne, a wina z nich tworzone uważane są za jedne z najlepszych w Australii.

Czerwone, półwytrawne, o owocowym aromacie

Wino jest kupażem dwóch szczepów: Mataro (30%) i Shiraz (70%). Ma intensywną, rubinową barwę z fioletowymi refleksami. Przyjemny aromat zdominowany jest nutami jagód i dojrzałych śliwek z dodatkiem lukrecji, cynamonu i subtelnych niuansów gałki muszkatołowej. Na podniebieniu jest wyraźnie owocowe o aromatach malin, wiśni, jeżyn i czerwonych porzeczek. W tle delikatna kwasowość przeplata się z nutami białego pieprzu i przypraw korzennych. Pozostawia w ustach słodkawy posmak. 

Do pizzy, drobiu i grillowanego mięsa

Najlepiej skomponuje się z pieczonym kurczakiem ze złocistą skórką w towarzystwie podpiekanych ziemniaków i warzyw korzeniowych lub z włoską pizzą z gęstym, pomidorowym sosem i mięsnymi dodatkami. Równie dobrze łączy się z grillowaną karkówką w pikantno-słodkiej marynacie z bagietką ziołową i sałatką ze świeżych warzyw. 

Ciekawa etykieta

Banrock Station Shiraz Mataro zostało zamknięte w klasycznej butelce z ciemnego szła, ozdobionej przykuwającą uwagę etykietą. W jej centralnej części znajduje się duży logotyp marki przedstawiający drzewo oraz ptaka, jednego z mieszkańców naturalnych terenów wokół winiarni. Ptaki widnieją także na kapturze okrywającym szyjkę butelki. Wino zamykane jest metalową zakrętką, dzięki czemu sprawdzi się podczas pikników na świeżym powietrzu lub na dużych uroczystościach, gdzie korzystanie z korkociągu jest niekomfortowe lub wręcz niemożliwe. 

Opis

Z miłością do środowiska naturalnego

Winiarnia Banrock Station produkuje swoje wina w regionie Australii Południowej na obszarze objętym ochroną zarówno środowiska naturalnego, jak i zagrożonych gatunków zwierząt oraz rzadkich, rodzimych roślin. Głównym celem winiarni jest więc produkcja win, które nie pozostawiają trwałego śladu w naturze, a wręcz wspomagają tworzenie odpowiednich warunków dla tysięcy stworzeń, które zamieszkują tereny wokół posiadłości.

Wyjątkowe terroir

Tereny posiadłości, winiarnia i winnica mieszczą się na podmokłym obszarze i w niedalekiej odległości od lasu, które okazały się być doskonałym terroir dla uprawy winnej latorośli. Ziemie bogate w składniki mineralne, naturalne nawodnienie i gorące, australijskie słońce sprawiają, że winogrona szybko dojrzewają, są soczyste i niezwykle aromatyczne, a wina z nich tworzone uważane są za jedne z najlepszych w Australii.

Czerwone, półwytrawne, o owocowym aromacie

Wino jest kupażem dwóch szczepów: Mataro (30%) i Shiraz (70%). Ma intensywną, rubinową barwę z fioletowymi refleksami. Przyjemny aromat zdominowany jest nutami jagód i dojrzałych śliwek z dodatkiem lukrecji, cynamonu i subtelnych niuansów gałki muszkatołowej. Na podniebieniu jest wyraźnie owocowe o aromatach malin, wiśni, jeżyn i czerwonych porzeczek. W tle delikatna kwasowość przeplata się z nutami białego pieprzu i przypraw korzennych. Pozostawia w ustach słodkawy posmak. 

Do pizzy, drobiu i grillowanego mięsa

Najlepiej skomponuje się z pieczonym kurczakiem ze złocistą skórką w towarzystwie podpiekanych ziemniaków i warzyw korzeniowych lub z włoską pizzą z gęstym, pomidorowym sosem i mięsnymi dodatkami. Równie dobrze łączy się z grillowaną karkówką w pikantno-słodkiej marynacie z bagietką ziołową i sałatką ze świeżych warzyw. 

Ciekawa etykieta

Banrock Station Shiraz Mataro zostało zamknięte w klasycznej butelce z ciemnego szła, ozdobionej przykuwającą uwagę etykietą. W jej centralnej części znajduje się duży logotyp marki przedstawiający drzewo oraz ptaka, jednego z mieszkańców naturalnych terenów wokół winiarni. Ptaki widnieją także na kapturze okrywającym szyjkę butelki. Wino zamykane jest metalową zakrętką, dzięki czemu sprawdzi się podczas pikników na świeżym powietrzu lub na dużych uroczystościach, gdzie korzystanie z korkociągu jest niekomfortowe lub wręcz niemożliwe. 

Opakowania

poprzednie
następne