Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Antichello Prosecco Extra Dry Treviso DOC


Santa Sofia
na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-lato na lato
na-piknik na piknik
na-plaze na plażę
na-prezent na prezent
na-sylwestra na sylwestra
55,90 zł

 X 

w zestawie

Opis

Wina tworzone przez najlepszych winiarzy

Twórcą marki Antichello jest Giancarlo Begnoni, właściciel oraz enolog historycznej winiarni Santa Sofia, która stała się wręcz ikoną weneckiego winiarstwa. Winiarz znany jest z przywiązania dużej wagi do jakości win, oddania i dalekowzroczności. Z połączenia tych cech powstała marka Antichello, która wpasowuje się w gusta nowoczesnego konsumenta – wina tej etykiety są lżejsze, łatwiejsze w degustacji i odpowiednie do codziennej konsumpcji z domową kuchnią. 

Prosecco z Veneto

Wino musujące Prosecco może być produkowane jedynie w regionie Veneto, ponieważ zarówno nazwa wina jak i apelacji jest chroniona. Wino to powstaje za pomocą metody Charmata, która polega na poddaniu wina drugiej fermentacji (tej, podczas której powstają bąbelki) w kadziach ze stali nierdzewnej. Następnie musujący już trunek przelewany jest do butelek pod ciśnieniem. W ten sposób Prosecco zyskuje swój charakterystyczny subtelny aromat i rześki smak. 

Musujące, wytrawne, białe, z nutami zielonego jabłka

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Glera. Ma jasno-słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. Świeży bukiet łączy w sobie aromaty zielonego jabłka, skórki cytryny i delikatne nuty białych kwiatów. Na podniebieniu wyjątkowo orzeźwiające, o delikatnej cierpkości i przyjemnym posmaku dojrzałego grejpfruta. Doskonale zbalansowane między słodyczą, a świeżą kwasowością.

Jako aperitif lub towarzysz owoców morza

Prosecco doskonale sprawdza się w roli aperitifu, który rozbudza apetyt i oczyszcza kubki smakowe przed kolacją. W roli towarzysza do potraw najlepiej łączyć je z talerzem grillowanych owoców morza: krewetek, ośmiorniczek i kalmarów lub ze smażonymi w tempurze rybami. Posmakuje także z sałatkami na bazie chrupiących sałat. 

Urzekający logotyp

Wino zamknięto w smukłej butelce z ciemnego szkła, dedykowanej winom musującym. Butelkę ozdobiono złotym kapturem na szyjce oraz dużym logotypem i nazwą marki w środkowej części. Logotypem jest postać młodego chłopca, do którego inspirację firma zasięgnęła z literatury dziecięcej XIX i XX wieku, w której pojawiały się dowcipne i łobuziarskie postaci, mniej więcej o takim charakterze, jak samo wino. 

Opis

Wina tworzone przez najlepszych winiarzy

Twórcą marki Antichello jest Giancarlo Begnoni, właściciel oraz enolog historycznej winiarni Santa Sofia, która stała się wręcz ikoną weneckiego winiarstwa. Winiarz znany jest z przywiązania dużej wagi do jakości win, oddania i dalekowzroczności. Z połączenia tych cech powstała marka Antichello, która wpasowuje się w gusta nowoczesnego konsumenta – wina tej etykiety są lżejsze, łatwiejsze w degustacji i odpowiednie do codziennej konsumpcji z domową kuchnią. 

Prosecco z Veneto

Wino musujące Prosecco może być produkowane jedynie w regionie Veneto, ponieważ zarówno nazwa wina jak i apelacji jest chroniona. Wino to powstaje za pomocą metody Charmata, która polega na poddaniu wina drugiej fermentacji (tej, podczas której powstają bąbelki) w kadziach ze stali nierdzewnej. Następnie musujący już trunek przelewany jest do butelek pod ciśnieniem. W ten sposób Prosecco zyskuje swój charakterystyczny subtelny aromat i rześki smak. 

Musujące, wytrawne, białe, z nutami zielonego jabłka

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Glera. Ma jasno-słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. Świeży bukiet łączy w sobie aromaty zielonego jabłka, skórki cytryny i delikatne nuty białych kwiatów. Na podniebieniu wyjątkowo orzeźwiające, o delikatnej cierpkości i przyjemnym posmaku dojrzałego grejpfruta. Doskonale zbalansowane między słodyczą, a świeżą kwasowością.

Jako aperitif lub towarzysz owoców morza

Prosecco doskonale sprawdza się w roli aperitifu, który rozbudza apetyt i oczyszcza kubki smakowe przed kolacją. W roli towarzysza do potraw najlepiej łączyć je z talerzem grillowanych owoców morza: krewetek, ośmiorniczek i kalmarów lub ze smażonymi w tempurze rybami. Posmakuje także z sałatkami na bazie chrupiących sałat. 

Urzekający logotyp

Wino zamknięto w smukłej butelce z ciemnego szkła, dedykowanej winom musującym. Butelkę ozdobiono złotym kapturem na szyjce oraz dużym logotypem i nazwą marki w środkowej części. Logotypem jest postać młodego chłopca, do którego inspirację firma zasięgnęła z literatury dziecięcej XIX i XX wieku, w której pojawiały się dowcipne i łobuziarskie postaci, mniej więcej o takim charakterze, jak samo wino. 

Opinie

bardzo dobre
Opinia od Dariusz

bardzo dobre (Dodano 16.06.2020)
ok
Opinia od Grzegorz

ok (Dodano 14.05.2019)

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować